Motorrijles Haarlem

Motorrijles Haarlem

Motorrijles Haarlem: Motorrijles in Haarlem doe je natuurlijk bij VVZ Motorrijschool Haarlem! Want ons slagingspercentage is maar liefst 80%! Prestaties waar we trots op zijn!

Waarom motorrijles in Haarlem bij VVZ motorrijschool?

Een goede motorrijschool in Haarlem? VVZ motorrijschool Haarlem is al jaren gespecialiseerd in het geven van motorrijlessen. Snel en voordelig heb jij straks je motorrijbewijs. Al vele zeer tevreden cursisten gingen jou voor. Zie onze reviews! Naast onze jarenlange ervaring in het geven van motorrijlessen, zijn er tal van redenen om te kiezen voor VVZ motorrijschool:

Vrijblijvende proefles (2 uurtjes) voor slechts € 50,-!
Gratis gebruik van helmen/ motorkleding. Zelfs motorschoenen!
Zeer scherpe tarieven t.o.v. de meeste rijscholen!
Hoog slagingspercentage!
Motorrijles op Kawasaki Z650 met ABS en handvatverwarming!
Motorrijles kan zowel op een lichte als een zware motorfiets
Altijd les van dezelfde ervaren instructeur

 • 20 Motorrijlessen Pakket

  € 1579,-
  • 20 Rijlessen à 60 minuten
  • AVB Praktijkexamen
  • AVD Praktijkexamen
  • Vaste instructeur
 • 25 Motorrijlessen Pakket

  € 1779,-
  • 25 Rijlessen à 60 minuten
  • AVB Praktijkexamen
  • AVD Praktijkexamen
  • Vaste instructeur
Wat te verwachten bij je eerste motorrijles

Je eerste les van je motorrijopleiding ga je op een rustig terrein de motorfiets leren te beheersen. Daarna volgen de bijzondere verrichtingen (AVB). Na voldoende motorrijlessen volgt het praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB). Als je dit hebt behaald ga je verder met het onderdeel verkeersdeelneming met aansluitend het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD).

Belangrijk! Om motorrijles in Haarlem te kunnen volgen moet je in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat A of een geldig rijbewijs B (auto). Ook het praktijkexamen AVB kan dan worden afgelegd bij het CBR. Voor het praktijkexamen AVD moet je je theoriecertificaat A en je praktijkexamen AVB hebben behaald.

Eisen motorrijles

Het motorrijbewijs is sinds 19 januari 2013 gesplitst in een aantal categorieën. Je hebt motorrijbewijscategorie A1, A2, A en code 80.

Categorie A1: maximaal 125 CC, vermogen maximaal 11 KW. Vanaf 17 jaar mag je beginnen met lessen en als je 18 jaar bent geworden mag je op voor het examen.

Categorie A2: vermogen maximaal 35 KW. Categorie A2 kun je halen als je minimaal 20 jaar bent en minimaal 2 jaar in bezit bent van rijbewijs A1. Je hoeft dan alleen nog maar een praktijkexamen doen. Met ingang van 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen! Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar.

Categorie A: onbeperkt vermogen. Je kan deze categorie halen als je minimaal 22 jaar bent en 2 jaar in bezit bent van rijbewijs A2. Je kan deze categorie ook rechtstreeks halen. Dan moet je minimaal 24 jaar zijn. Je moet dan wel alle examens doen (theorie en 2 praktijkexamens).

Code 80: Behaal je je motorrijbewijs voor je 24e (en minimaal 21 jaar), dan krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor (niet meer dan 15 kw), een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Met je motorrijlessen rijd je op een zware motorfiets (onbeperkt vermogen). De code 80 vervalt na twee jaar of als je 24 jaar oud wordt. Als je voor het behalen van je code 80 het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.

Meld je vandaag nog aan voor een vrijblijvende proefles!

Meld je aan voor motorrijles
Meld je online aan voor motorrijles en doe een vrijblijvende proefles!

Wil je ook snel en betaalbaar je rijbewijs halen?

Meld je dan snel aan bij Rijschool VVZ in Haarlem!